lördag 25 september 2010

Så när en prisplats på SGK Höstgädda i Mariefred idag 2010.09.25

Jag, Oskar och Simon var redan anmälda i slutet av Oktober. Ingen av oss hade tidigare varit med på en seriös fisketävling. Nu var det dags. Gädda var självklart målet. Gäddtävling SGK Höstgädda i Mariefred blev utmaningen som i slutändan slutade riktigt bra för vår del.
Vi hade oddsen emot oss. Med tävlingens absolut minsta båt och 42 tävlande där övriga lag fiskade med Buster XL etc. lyckades vi ändå placera oss bra. De tio första lagen skulle få pris och de tre längsta gäddorna fick special pris.
Vårt mål var självklart då topp tio. I vårt teams (FWC nr 57) ögon tittade alla lag mycket konstigt på oss vid starten. Vi var de ända laget med båt utan styrpropet och som hade en mindre motorkraft än 40hk. Vår båt var 4m lång och 2m bred med en motorkraft på 10hk. Att båten hette Humlan gjorde inte saken bättre. Men det var riktigt kul att se allas miner när de vid starten tittade på vår överlastade minibåt.
När starten gick såg vi hur alla båtar försvann bort mot de större delarna av Mälaren. Vi hade bestämt oss redan innan tävlingen att göra samma sak (försöka ta oss utåt och fiska av de vasser på vägen som såg bra ut). Fisket började mycket segt. men kl. 09:58 högg det precis inne vid båten på min Svartzonker. Den var hela 93cm lång men var mycket undernärd, se bilden i inlägget. Men ändå en mycket bra start på tävlingen för vår del. När jag ringde och anmälde fisken visade det sig att det var den största än så länge. Detta gjorde oss mycket glada. Dock hade redan 10 lag anmält godkända fiskar (över 60cm) där två av dessa redan hade 3 godkända (man räknade ihop totallängden av sina 5 största där alla måste vara minst 60 cm).
kl. 10:41 small det på Simons spö. Den visade sig vara exakt 60 cm. YES, vår andra godkända var landad. redan cirka 30 min efter (kl. 11:12) landade jag vår tredje godkända gädda på 61cm. Detta placerade oss nu i tiotopp. Vi visste att om vi fortsätter såhär så har vi vår tiotopp vid slutet.
Dock dog fisket efter detta, och det blev inte bättre när vår motor började krångla. FAN! Men det fanns ingen tanke på att ge upp. (totalt slösade vi bort cirka två timmar på att försöka fixa motorn). Vi fiskade av väldigt många vasser uten resultat. Oskar tappade dock en gädda där vi inte kunde se dess storlek. Det var inte förens kl 14:05 vår fjärde godkända gädda kom upp. Den drogs av Simon på en Svartzonker och var 64cm lång. Nu väcktes hopp igen trots motorfel. kl. 14:33 högg de igen. Det var min tur denna gång och lag landade vår 5 godkända gädda på 77,5cm. NU var vi på gång. Men det visade sig inte sluta här. Redan 12 minuter senare högg det på Oskars busterjerk. Gäddan visade sig var 79cm. och nu började vi känna en viss säkerhet. Min kompis smsade till mig när det var 30 min kvar och förklarade att vi då låg på 10 plats. YES tänkte vi. Men vi blev ändå omkörda på i slutminutrarna. Vi slutade på en 12 plats. Men vi var ändå mycket nöjda med vår insatts med tanke på att vi aldrig tidigare hade fiskat i mälaren, att vi hade tävlingens absolut minsta båt och att vi hade motorfel. Detta visdade starkt att vi hade tekniken. Totalt drog vår båt 8 gäddor (jag 4, Simon 3 och Oskar 1), där 6 var godkända. Svartzonker drog fem av de godkända gäddorna. Vilket bete! Nästa år är vi förhoppningsvis tillbaka med bättre båt. Då jävlar blire minst tredjeplatsen!:D
Du kan även se slutresultatet för hela tävlingen här nedan.
Tack för en underbar tur gubbar! Skitfiske på er alla hälsar team FWC nr 57;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar