torsdag 3 september 2015

Kortare rapport från några av de senaste turerna.

Bonusar vid fiske med David
Målet var gädda, och visst lyckades vi ta en hel del. Men det som gjorde turen intressant var de bonusborrar vi tog - runt tio borrar på strax under kilot. Samtliga tog ett mindre spinnerbait från Illex (Crusher) i färgen "Hot pike". Samtliga tog nära intill vass med kringliggande tät vegetation.
Se bild 1-3 nedan.
Abborre och torsk med Manuel och Victor
Blev ett gäng under dagen men tyvärr inga jättar. Dock flera på runt 900 gr. Vi avslutade passet med vertikalfiske efter torsk vilket resulterade i nio upp. Turen gjordes främst i syfte att reka spotts inför hösten. Se bild 4-7 nedan.

Fiske efter abborre med Manuel och Martin H
Många upp med topp över kilot. Turen gjordes främst i syfte att reka spotts inför hösten. En hel del intressanta spottar hittades. Borren över kilot stod Manuel för, se bild 8 i inlägget.
Manuel inledde även med en havsöring på tre kilo. Helt galen drill med flertalet rusningar. Havsöringen tog en I Shad Tail från Illex, se bild 9. Turen avslutades även med en riktigt kul bonus. En gädda på 111 cm med riktigt bra ryggbredd. Den tog min Grubby Shad en stund efter att solen gått ner och det börjat mörkna. Fajten var helt otrolig och till en början trodde vi att en tio plus plockat betet. Tyvärr hade den ingen direkt höjd och vägdes därför till halvkilot under nio. Se bild 10 i inlägget.
Tre borrar över kilot för Manuel - en av de lyckade turerna
Även många fina runt 600-800 gr. Bild på två av topparna nedan, bild 11.
Borrarna nedan tog Glossy Shad riggad med Bullet Head Texas Hook.


Senaste turen levererade bra med borre
Allt menat för rekning och vilken lyckad tur! Bilderna nedan var två av de bättre.. Bild 12 och 13.
Betet på övre bilden är en I Shad Tail från Illex riggad med Texas jigg head. Betet på nedre bilden är en Grubby Shad i färgen "Red Ghost" 4.1' riggad med 20 gr skalle.Kommer snart upp lite bilder på de beten vi använder också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar