tisdag 15 januari 2013

Fiske i Sthlms skärgård 130112 med mycket lyckat resultat!

Vi skulle fiska på den plats som jag personligen hade sett mest fram emot inför denna issäsong. Detta för att vi undre den förra säsongen landat väldigt mycket fisk samt av mycket bra storlek. Bland annat landade jag mitt nya IsPB på 8.58kg och 111.5cm. Dock hade vi då isfiskat i slutet av säsongen i mars månad, och visste därför att förutsättningarna inte var det samma.
Under sensäsong är fisken oftast mer aktiv vilket brukar resultera i bättre fiske. Detta enligt min erfarenhet.
Jag, Simon och Linda var ute på isen kl. 09:00. Detta enligt mig på tok för sent, men vi hade motgångar. Alla var hoppfulla. För Linda var vattnet nytt men jag hade varit på platsen vid tre tillfällen tidigare och vid ett av dessa hade Simon deltagit. Vi gick cirka 500 meter på isen till den plats vi skulle tillbringa dagens fiske på. Runt 10:30 var samtliga spön ute. Under uppsättning landade Simon en fyra. Detta då han skulle sänka ner mörten. Hugget kom oväntat och efter ett par minuter landade Simon själv gäddan. Runt kl. 10:40 kom dagens andra flagg. Linda och Simon körde vartannat flagg och därför var det nu Lindas tur att ta fisken. Vid mothugget fick hon tung respons. "denna är riktigt bra" skrek hon. Efter ca tre minuters drillning landade Simon Lindas fisk. 4.5kg visade vågen. Efter en snabb fotografering fick gäddan simma tillbaka. När vi var påväg tillbaka till vår utgångspunkt flaggade Simons spö igen... När Simon kom fram till hålet sprutade linan ut. Vid mothugget kändes dock fisken mindre. Den hade, trots att vi uppmärksammat flagget tidigt och det var vid ett av de närliggande hålen, dragit ut över 15 meter lina. Vikten uppskattades till cirka 3.5kg. Nästa flagg kom på ett av mina spön. Spöt låg placerat väldigt nära vassen och vid mothugget kände jag direkt att det var en mindre fisk. Efter någon minut landade jag min första för dagen och då även dagens minsta på ca 1.5-2kg. Jag flyttar nästan alltid mitt spö om jag får gädda i hålet, vilket Simon inte gör. Jag tycker att det är mer effektivt då man fiskar av en större yta.
Efter detta kom dagens första "döperiod". Klockan var nu runt 11. Runt 11:30 flaggade ett av Simons spön igen. Nu samma hål där han landade dagens första fisk. Det var Lindas tur att ta fisken. Vid mothugget tog det tvärstopp. Denna var riktigt stor. Både jag och Simon tittade på varandra samtidigt som Linda stod koncentrerad och drillade fisken. Efter cirka fyra minuter stack jag ner min arm i hålet och tog gälgreppet. När jag drog upp fisken ur hålet blev Linda helt otroligt uppspelt. Vikten landade på 7.6kg fördelat på 107cm. Nytt IsPB för Linda! Se bild ett i inlägget. Efter fotografering fick fisken självklart simma tillbaka. Vi gick tillbaka till vår utgångspunkt. Jag bestämde mig kort därefter för att flytta ett av mina spön som låg på ett av de djupaste delarna av platsen där vi fiskade, till vassen. Jag hann knappt gå tillbaka till stolen innan det flaggade. Men gäddan vägde max tre kilo. Ytterliggare en snipa för mig. Väl tillbaka till stolarna hällde vi upp varsin kopp kaffe. Klockan var nu runt 12:30 och det började snöa på ordentlig. tur nog varade snöandet under en kort period följt av klarare väder. Runt kl. 13 flaggade ett av mina spön igen. Även denna gång på ett av de spön jag nyligen hade flyttat längst in i en av de vikar vi satt utanför. Vid mothugget kändes fisken bra! Den gjorde några rusningar och efter tre till fyra minuter landade jag gäddan. Vikten låg på 6.2kg och äntligen en bättre fisk för min del. Se bild två i inlägget. Jag hann knappt släppa tillbaka damen innan Linda uppmärksamma att ett av mina spön längst bort från där vi befann oss hade flaggat. Vi sprang alla som dårar då gäddorna svalde fort. Dock var fisken mindre, ytterliggare en trea. Kort därefter flaggade Simons spö. Nu var det även Simons tur att ta fisken. Flagget kom på det hål där 3.5 kilosgäddan dragit ut ca 15 meter lina på några sekunder. Linan sprutade ut och vid mothugget tog det återigen tvärstopp. Simon blev riktigt uppspelt. Den gjorde ett par monsterrusningar trots hård slir. Jag landade fisken och kände direkt att vi pratade om dagens andra sjua. Vikten landade på 7.3kg. Nytt IsPB för Simon. Se bild tre i inlägget.
Nu hade alla fått varsin gädda över 6kilo. Både Linda och Simon hade bräckt sitt tidigare IsPB med råge. Riktigt kul! Efter releasen kom en kort döperiod på cirka 30 minuter. Sista flagget för dagen kom på ett av mina spön. Samma spö där jag landade 6.2 kilosen. (bara för att jag lämnade kvar spöt i samma hål....). Vid mothugget kändes fisken riktigt bra! Vid denna tid hade det börjat skymma vilket gjorde det svårt att uppskatta fiskens storlek när den passerade hålet. Men den drog uta bara helvette! Jag trodde med alla säkerhet att jag hade dagens största fisk på kroken. Men när jag landade fisken visade det sig att jag hade fel. Dock vägde den 5.2kg och var bland det fetaste jag sett. Se bild fyra i inlägget. Vi fiskade fram till strax efter 15 innan vi började plocka ihop. Totalt landade vi tio gäddor där fyrtopp av 5.2, 6.2, 7.3 och 7.6 kilo. Jag stod för fem av dessa fiskar, Simon tre och Linda två. Ett fantastiskt fiske enligt min mening. Tack för turen! Vi ska dit igen nu på fredag. Rapport kommer!;)
Skitfiske!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar