söndag 10 februari 2013

Isfiske med Simon 130118

Vi körde passet på samma stället som förra veckan. Eftersom förra turen hade resulterat i mycket och stor fisk var vi båda förväntansfulla. Men vädret var inte riktigt med oss. Det var visserligen sol men runt 5-6 minus och har normalt inte haft bra fiske när temperaturen varit under just 5 minus. Vi var ute på vattnet runt kl. 07:30. Första flagget kom under uppsättningen, och det var på ett av Simons spö. Dock endast en snipa på ca 1-2kg. Vi releasen flaggade ytterliggare ett av hans spön. När vi kom till hålet stod linan still, men gäddan hade gått mot vassen så Simon gjorde mothugg förhållandevis snabbt istället för att invänta att linan skulle börja löpa. Vid mothugget tog det tvärstopp. Fisken var tung och gjorde ordentligt motstånd. När vi väl fick se fisken tippade vi på 7kg+. Tyvärr gjorde den ett ordentligt rus och linan skar av mot iskanten. Simon försökte parera med spöt i hålet men fisken var för snabb. Riktigt surt. 
Det tog inte lång tid innan det flaggade igen, men endast mindre fisk. Som sagt, vi har alltid haft bäst fiske på morgonen på platsen vilket vi också hade idag. Runt kl. 10 låg vi på runt 7 fäll och 4-5 gäddor över isen, men alla av mindre kaliber. Runt kl. 12 kom första fisken av bra storlek upp. Flagget kom på ett av Simons spön. Redan vid mothugget kändes fisken, enligt Simon, bättre. Det var en rejäl slips som kom upp ur hålet. Vikten låg på 6.6kg och den var utan tvekan över 100cm. Se bild ett i inlägget. Efter detta dog fisket. Vi fick ca ett flagg i timmen, men alla fiskar som landades var mindre. Runt 15 kom äntligen bättre fisk upp. Självklart samtidigt för att göra det extra roligt.
Det börja med att vi såg att Simons spö hade flaggat. När vi kom till hålet uppmärksammade jag att även ett av mina spön hade flaggat. Jag sprang dit samtidigt som Simon drillade sin fisk. Väl över isen var jag tvungen att springa med min fisk till Simons hål pga han hade tång etc vid sitt hål. Min vägde 5.9kg och Simons 5.6kg. Se bild 2 och 3 i inlägget. Efter releasen satte vi oss ned igen för att invänta fisk. Runt kl. 16:15 började vi plocka ihop. Endast ett par snipor hade landats sedan dubbelhugget. Det blev totalt ca 8-10 fiskar där tretopp bestod av Simons 6.6a och 5.6a. Jag stod för 5.9an.


Skitfiske på er!;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar