söndag 10 februari 2013

Isfiske 130131

Idag deltog jag, Simon, Linda, Manuel och John. Riktigt kul när man blir ett gäng. Vi var ute på vattnet runt 07:30 och var 15 minuter senare framme vid platsen vi skulle fiska på. Vi delade upp oss två och två. Jag och Simon hjälptes åt att sätta upp samtidigt som John och Manuel samarbetade. Linda fixade basen. Denna uppsättning blev klart den galnaste jag varit med om. Vi fiskade i vatten där vi tidigare i år haft mycket hett fiske. Väderförhållandena var dock mycket bättre denna gång. Växlande molnighet och ca 1-3 plus. Det hade, bara ett par dagar tidigare, varit under 20 minus. Antagligen var denna väderväxling anledningen till den mängd fisk vi fick. Uppsättningen tog 2-3 timmar och vi hade utan tvekan 15 flagg och 10 gäddor över isen då allt var uppe. John landade en på ca 5.5kg och jag landade en på hela 8.0kg. Denna hög precis bredvid vassen och redan vid mothugget kände jag att fisken var bättre. Dock var den kort, men hade en brutal ryggbredd. Se bild ett och två i inlägget. Längden låg på runt 100-105cm. Största fisken för mig denna säsong. Övriga fiskar under uppsättning varierade i vikt från 2-4.5kg. Vi hade bra spridning. Några spön låg pelagiskt 1-4meter undre iskanten på 10 meters djup och några inne vid vasskanten. Marfiske är alltid lika spännande då hugget kan komma vart som. Detta beror på att det oftast är ny fisk som går in varje år och att de därför inte har samma ståplatser från år till år.
Vi han sällan sitta längre än 30 min innan flaggen kom. Så många koppar kaffe fick hällas ut samtidigt som grillningen blev avbruten flera gånger. Vi hade hela 23 spön ute, men var tvungen att sätta dessa hyfsat nära base pga flaggen kom så ofta.
Något som vi testade denna dag, med några spön, var att sätta mörten en meter under iskanten. Tipset kom från en kompis Victor som haft riktigt bra fiske på detta. Så detta är något jag kan rekommendera att testa. Metoden gav inga fiskar över 5kg, men vi hade ca 6 flagg på dessa.
Runt kl. 13 hade vi landat över 14 fiskar. Då flaggade Manuels spö. Som var placerad på 1.5 meters djup precis intill ett utlopp till en grund vik. Ingen lina löpte när vi kom fram till hålet. Manuel skulle vara rolig under drillningen och spela att den var stor. Men helt plötsligt vände plojet till allvar. "Fisken är bra" sa Manuel och tittade på mig med allvarlig blick. Till att börja med flinade jag och trodde att han skämta, men när fisken passerade hålet blev även jag paff. Efter ett par minuter tog jag hjälgräppet. Fisken vägde hela 7.9kg, se bild tre i inlägget. Även denna hade en skaplig ryggbredd. Andra fisken på 8kg idag. Vi fortsatte fiske fram till kl. 17 och fick även ytterligare en hel del flagg och fisk. Dock ingen fisk över 6kg. Totalt landade vi hela 19 gäddor. Femtopp bestod av  8.0, 7.9, 5.5, 5.2 kilo. Riktigt kul. Fortsätter vi nöta på platsen tror jag att tian så småningom kommer. Totalt har vi landat 5 gäddor på 7kg eller mer på de senaste tre turerna på platsen. Det är bara en tidsfråga innan tian kommer.
Skitfiske på er;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar