onsdag 20 juni 2012

Gösfiske 120619-20 resulterade i nytt göspb:D

Målet för dagens tur var gös. Vi skulle fiska i Sthlm skärgård från tis kväll till ons förmiddag. Vad vi inte visste var att turen skulle sluta med ett nytt Pb för min del.
Vi började åka från Haninge runt kl. 16:30. Vi hämtade först båten och körde därefter mot fiskeplatsen. Jag hade redan två gånger innan fiskat på samma ställe med mycket lyckat resultat. Dock 2011 i Juli månad. Nu var temperaturen i vattnet betydligt kallare. Vädret var riktigt fint. Strålande sol med sydöstlig vind.
Vi var ute på vattnet runt kl. 18:30. Det första vi gjorde var att fiska betesfisk då vi skulle köra mete med löja. Vi körde även med releaxjiggar. Dock började turen inte riktigt som vi hade tänkt oss. När vi hade fått ihop ca 40 löjor lossnade mitt löjnät från repet och sjönk till botten. Vi lyckades dock fiska upp det efter en helvtimmes jiggning längst med botten. Det tog även tid att få ihop löjorna vilket ledde till att vi inte började fiska gös fören kl. 20.
Fisket började segt, vi hade ett par hugg under första halvtimmen, men inget som landades. Första fisken i båten kom upp efter cirka 40 minuters fiske. Det var dock en mindre gädda som högg på mitt mete. Men kort därefter lyckades Manuel kroka en bättre fisk. Denna gång var det en gös. Efter ett par minuters drillning landade jag den säker. Vikten låg på 3,3kg. Se bild ett. Efter detta dog fisket på gös helt. Jag tappade ett par men med största sannolikhet var det gäddor. En av dessa bet min floucarbon rakt av. 
Vi förflyttade oss kl. 23 för att testa några grundplatåer. Även där var fisket segt. Vi låg stationärt till kl. 02.30. Vi hann även sova ett par timmer under denna period. Därefter åkte vi tillbaka till det platsen vi börjat på för att kolla om fisket nu hade kommit igång. Till en början gick det ganska segt, men så fort solen gick upp började det hugga. Första hugget för morgonen kom på Manuels spö. Ett par sekunder senare gick mitt flöte och vi stod och dubbeldrillade. Efter landning visade det sig att båda vägde 3,4kg. Riktigt kul. Se bild två i inlägget. Vi fortsatte fiska och förflyttade oss korta sträckor emellanåt. Jag landade ytterliggare en gös, denna gång på en blåvit relax, se bild tre i inlägget. Efter detta gick det segt i cirka timmen. Jag tappade ett par fina, men ingen som satt på kroken en längre stund. Manuel tappade också en, men inget som satt längre på kroken. 
Kl. 05:50 gick mitt flöte. Jag gjorde mothugg och det tog tvärstopp. Efter ett par minuter drillning fick gösen syna insida av båten. Den var riktigt fin. 5,350kg och 82cm. Detta innebar nytt PB för mig:). Mitt tidigare PB låg på 4,058kg så det var en ordentlig ökning. Vi fortsatte fiska fram till kl. 07:00. Jag lyckades landa ytterliggare en på ett av mina meten. Vikten på denna låg på 3,2kg. Se bild fem i inlägget. Jag tappade även tre av bättre storlek. Även Manuel tappade en. Totalt fick vi 6 gösar, i viktordning: 3,1kg, 3,2kg, 3,3kg, 3,4kg, 3,4kg och 5,35kg. Jag stod för fyra av dessa och Manuel för två. Trots den sega starten slutade turen lyckat. Tack för intresset. En C&R film på 5,350kg gösen ligger uppe på youtube för er som är intresserade. Sök på martinwasberg så kommer filmen upp.
Skitfiske på er alla!;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar