lördag 9 juni 2012

Blött gäddfiske med Manuel och Simon 120601

Dagens pass var riktat mot gädda. Vädret var riktigt hårt, regn och stark vind. Vi trodde att detta skulle få igång gäddorna men trots det gedigna vädret gick fisket ganska segt. Vi började alla med mjukbeten för att få kontakt med gäddor på djupare vatten. Målet var gäddor över 5kg. Vid första stoppet kom även första hugget, på Manuels jigg. Den slet sig nästan direkt, och upp kom en sönderbiten jigg. Vi körde främst med stora relkaxjiggar. Jag testade även jiggen Sandra. Vid andra stoppet fick Manuel sitt andra hugg. Jag och simon var fortfarande utan kontakt. Vi fiskade av heta djupkanter och djupgrund men med dåligt resultat. Ett par mindre snipor landades men inget värt att nämna. Den första fisk av bättre storlek kom upp när vi testade på ett något grundare område, där betesfisk lekte.
Jag böt från jigg till McTail och det tog inte lång tid innan det small. En kort stund innan hugget såg vi hur gäddor jagade lekfisk i ytan så det var bara en tidsfråga innan det skulle smälla på. Drillen varade i cirka 2-4min och väl landad visade det sig vara en gädda på 5,39kg. Se bild i inlägget. Efter releasen förflyttade vi oss till grundare områden för att testa om gäddorna var igång där. Manuel landade snabbt en snipa, vilket också Simon gjorde. Eftersom det regna konstant var vi alla genomblöta runt kl. 17, och bestämde oss då för att för att röra oss hemåt.
Innan vi la till båten testa vi två närliggande vikar där den första hade läande vind bakom en udde och den andra hade pålandsvind. Redan på Simons första kast, med sin Tail, small en 4plussare. Se bild två i inlägget. Han tappade även kort därefter en av samma storlek i samma vik. Även Manuel tappade ett par.
Detta fick sätta punkt för dagens tur. Två fiskar värt att nämna. Utöver dessa två gäddor blev det cirka 5 snipor.
Skitfiske på er alla!;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar