måndag 1 mars 2010

Ytterligare ett fjasko!

Jag och Oskar hade redan innan helgen funderat länge på att åka upp till hans farmor och farfar ("Oskars landställe"). Vi var där år 2007 tidigast och visste att sjön var väldigt het (vi hade då ett väldigt bra fiske).
Men trotts det gick helgens fiske riktigt dåligt! Vad är det som händer med våra fiskevatten? Skönt att nya regler för gäddfiske införs i april, här länkat direkt från fiskeriverket.se: "Nya bestämmelser för gäddfiske i Östersjön: Fiskeriverket har beslutat införa nya bestämmelser för gäddfiske med handredskap i östersjän. Från och med den första april är det förbjudet att behålla mer än tre gäddor per fiskare och dygn och dessas gäddor får vara mellan 40 och 75 centimeter". Helt underbart säger jag bara!

Hur som helst. Vi åkte upp redan i lördags för att skotta fram plats till våra ageldon samt för att kunna vara ute på isen så tidigt som möjligt under söndagen. Bilresan tar cirka 1 h 45 min (12mil).
Vi gick upp kl. 06:00 på söndagen, grymt taggade, fulla med förhoppningar. Vi var ute på sjön/platsen där vi skulle fiska kl. 07:10. Vädret var mulet med duggregn. Det låg cirka 4dm slask/vatten på isen, vilket var riktigt jobbigt. Alla angeldon, ismeterspön (totalt 16st) var uppsatta och klara kl. 08:50. Första flaggningen kom kl. 09:50 och det var en ordentlig en. Den hade tagit mörten på ett ut av mina angeldon och gjort en ordentlig rusning. Dock lossnade fisken efter bara några sekunder efter mothugget. Vid detta tillfälle trodde vi att dagen skulle bli riktigt bra. Men så var det inte. Vi fick ytterliggare tre flaggningar där bara en gädda kom upp. Den låg på cirka 0,5kg och det var på ett ut av mina angeldon.
Dagen blev en riktig besvikelse. Men vi hade det trevligt ändå. Vi packade ihop kl. 15:00 och begav oss hemmåt.
Bilder och film från turen kan du se här i inlägget
På onsdag är det dags igen. Det är inte säkert var det blir, rapport kommer.
Skitfiske på er så länge;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar