torsdag 23 februari 2012

Lyckad satsning på isen i skärgården 120217:D

Jag, Manuel och John körde ett heldagspass i skärgården 120217. Vi hade stora förhoppningar då vi visste att platsen där vi skulle isfiska var mycket bra.
Jag blev upphämtad kl. 06:00 och det var cirka en timmes bilfärd till platsen vi skulle fiska på. Vattnet var ganska okänt för oss, men vi hade fått tips om vart vi kunde köra. Vi hade totalt 18 spön, och allt var ute på isen runt kl. 09:30. Det tog tid då vi under uppsättning hade 2 flagg varav en gädda på 4kg fick syna den mänskliga ytan. Den landades av John.
Vädret var annars helt ok, runt nollan och mulet under förmiddagen, men framåt eftermiddagen klarnade det upp och blev sol. Högtrycket var kanske en av anledningarna till att turen blev riktigt lyckad.
Under förmiddagen blev det mycket spring. Det flaggade överallt, och ofta. Fiskarna hade bra kondition och gav en ordentlig fajt. Man kände verkligen att det inte var några "sjögäddor". De första 4 gäddorna låg över 4kg.
Runt kl. 12:30 fick vi besök av en person som hade tagit sig ända från Sollentuna för att pimpla. Vi hade då inte pimplat något eftersom vi hade haft fullt upp med att ta alla flaggningar.
Självklart blev vi förvånade när han dök upp eftersom det sällan var folk som fiskade på platsen eller visste om den. Det tog inte lång tid innan han började hiva borre. Efter att vi sett på i cirka timmen bestämde vi oss för att pimpla vi sidan om ismetet.
Runt kl. 13:00 inträffade något som man tidigare har skojat om. Totalt hade vi cirka 7 gäddor över isen då varav 5 över 4 kg, störst då på 4,9kg tagen av mig. Jag hade även landat en mindre på 1,5kg, Manuel hade landat 2, båda över 4kg, störst på 4,8kg, John hade landat 3st, 2 st över 4kg, största på 4,6kg.
Vidare till det som inträffade:
Jag hade gått för att hälla upp en kopp kaffe samtidigt som Manuel, John och främlingen från Sollentuna stod kvar på grynnan och pimplade. När jag var påväg tillbaka till grynnan ropade John att jag skulle kolla till hans spö då det såg ut som den hade flaggat. Vid närmare titt visade det sig att det stämde. Samtidigt såg jag att ett av mina närliggande spön hade flaggat(cirka 60meter bort). Jag sprang dit samtidigt som John sprang till sitt. Manuel hämtade kameran. När jag gjorde mothugg var det stumt. Jag kände direkt att det var något riktigt riktigt stort. Samtidigt stod John 60meter bort och ropade att han hade 10an på. Manuel filmade min drillning som pågick i ungefär 20sekunder. Jag drillade hårt och precis innan gäddan var vid hålet gjorde den en rusning och min floucarbon gick av. FAN! Jag var helt säker på att jag hade tappat 12an. Manuel sprang då till John för att hjälpa honom med hans fisk. Men när min hade släppt blev det lättare för John. Efter ett par minuter drillning landade han gäddan. Den vägde 6,3kg. MEN DET OTROLIGA med det hela var att den hade mitt avbitna tackel i munnen. Den hade alltså tagit Johns mört och därefter simmat 60m till mitt spö och tagit min mört. Detta kan högst ha tagit 5min då vi haft ordentlig uppsyn på våra spön.
Efter detta dog fisket något. Solen började titta fram vilket vi först trodde skulle sätta fart på fiskarna, men så var som sagt inte fallet. Vi körde fram till kl. 17:00, sedan plockade vi ihop. Totalt landade vi 11 gäddor där 7st låg på över 4kg. Johns största på 6,3kg(bild6), min största på 4,9kg(bild1) och Manuels största på 4,8kg(bild5). Detta var även turens tre största fiskar. Vi får inte glömma att vi fick cirka 30-40 borrar på 400-600gr, där en borre på cirka kilot drog av min lina.
Bilder på turens tre största fiskar kan du se här i inlägget:D
Tack för en riktigt härlig tur! Skitfiske på er alla!;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar