söndag 14 augusti 2011

Tre turer - 96gäddor

Här kommer en rapport från de senaste tre turer där vi totalt landade hela 96gäddor. Dock med låg medelvikt. Den första turen utspelade sig 110731 i stockholms skärgård. Dagen började med att jag och Fredrik Nilsson fiskade själva i Fredriks båt. Men runt kl. 13:00 dog hans motor. Då blev vi upp plockade av David och Marcus. Totalt landade vi hela 34st gäddor, men ingen över 3kg. Vi tappade ett par av större storlek. Men ingen som såg ut att väga över 5kg. Vi fiskade av vikar, grund, djupkanter m.m. De flesta stod vid stenar och grundflak där vinden låg på. Av dessa 34 gäddor stod jag för 10st, Fredrik för 11st och David och Marcus för resten. Rätt imponerande av Fredrik då han aldrig tidigare hade prövat jerkbait utan fick låna ett busterjerk2 av mig som han drog alla sina gäddor på. Största fisken för dagen drog jag och den vägde cirka 3kg. Eftersom gäddorna inte var speciellt stora blev det inte mycket till fotografering.
Tur nummer två utspelade sig kring samma område och över en helg. Deltagande var jag, David, Marcus och Fredrik. Vi tältade från fredag 110805
till söndag 110807. Vårt första stopp blev på Grönskär. Där gick fisket mycket segt och redan på lördagsmorgonen flyttade vi oss ner mot Muskö. Totalt landade vi hela 47gäddor under helgen.
Jag stod då för 19st av dessa. Resten fördelat på Fredrik, Marcus och David. Största blev Fredriks på 6,188kg, bild nr 4 i inlägget, tagen på ett busterkjerk2 "Hot Pike". Hans tidigare PB låg på cirka 5,5kg. Grattis!. Turens näst största stod jag för. Den vägde 4,55kg, bild nr två i inlägget, tagen på en busterjerk "Black Parrot". Medelvikten låg på cirka 2kg. Men den kommer att öka ju närmare hösten vi kommer. Under lördagen drog vi 35st. Då var det soligt väder med stark sydvästlig vind. Vi fiskade från morgon till kväll.
Dock gick en hel del tid åt förflyttningen från första tältplatsen till den andra. Under söndagen var vi tvungna att bege oss hemåt kl. 12:30 då David skulle jobba under eftermiddagen. Ändå hann vi landa 11 gäddor. Förhållanderna under söndagen var perfekta. Regnigt och stark nordvästlig vind. Gäddor stod överallt. Vid varje uppankring hade vi kontakt. Riktigt kul. Dock ingen av större storlek. De två största för helgen blev
min på 4,55kg och Fredriks på 6,188kg. Riktigt kul då
varken Marcus, David eller Fredrik fiskat med jerkbait tidigare. De är nu helt fast i det. Jerkbait är verkligen en av de bästa metoderna för gäddfiske. Snart kommer hösten och då blir det enklare att komma åt de stora då de går in på grunt vatten för att äta upp sig innan vintern. Tur nummer tre blev afterworkfiske med David, Marcus och Alex under fradagen 110812. Vi landade totalt 15 gäddor där jag stod för 4st, Alex för 5st, Marcus för 4st och David för 2st. Jag tappade ett par gäddor av större storlek. Ett av huggen var typiskt för storgädda.
Marcus hade en på som utan tvekan låg på 7-10kg. Men
annars blev turens största 3kg. Den stod Alex för. Trots
små gäddor var det riktigt kul. Tråkigt att vi tappade de större.
Men man märker att ju kallare vattnet blir, ju större blir gäddorna man krokar. Nu gäller det även att börja ta in beterna sakta. Snart är det endast tailbeten som gäller. Bilder från turerna kan du se här i inlägget!
Skitfiske på er!

1 kommentar:

  1. Grattis till bra fiske, själva har vi väldans svårt att få upp gäddorna i Stockholmstrakten...

    www.orrmofishing.com

    //Slaktarn

    SvaraRadera