onsdag 28 januari 2009

Isfiske i Drevviken söndag 2009-01-25

Fisket i söndags blev lyckat:)
Vi hade köpt 15 mörtar och hade 8 kvar från föregående fisketur. Totalt 23 mörtar.
Denna gång bestämde vi oss för att fiske på ett helt annat ställe än vart vi hade fiskat söndagen innan.
Vi skulle nu fiska runt en grynna som låg cirka 50 meter utanför land. Djupet runt grynnan låg på ca. 1-3m.
Vi var på sjön kl. 10:15 och hade satt upp alla angeldon med mört på kroken runt kl. 10:50. Vi hade 17 angeldon uppe.

Efter bara 15 minuter fick vi första flaggningen. Tyvärr släppte fisken men när mörten kom upp var det stora bitmärken i den, gäddbett.
Vi satte ner mörten igen och började vänta. Det tog inte lång tid innan vi fick ytterligare flaggningar, MEN inga fiskar krokades.
Den första landade gäddan kom inte upp fören 2 timme efter att vi fått upp alla angeldon. Den var inte så stor, cirka 2,5 kg. Se bilden ovan.
Jag släppte tillbaka gäddan och när vi därefter var påväg tillbaka till våra saker HÖGG det på angeldonet bredvid. Det var bar 1 min mellan huggen. Eftersom hugget var på min kompis angeldon tog han det. Han röck till och något stort fastnade. den gjorde en ganska lång rusning och när vi fick se huvudet i hålet trodde vi att det var en 6-7 kg. jag stoppade ner handen i hålet och tog hjälgräppet. när fisken var uppe var den inte lika stor som vi trott. Den vägde 5,42 kg men vi var ändå glada. Se bilderna nedan. Eftersom det inte var speciellt kalt (2+) behövde vi inte skynda oss med att släppa i fisken. vi kunde lungt och sansat väga den. Därefter släppte vi den.

//Då det är under nollan är det väldigt viktigt att man är snabb med att släppa tillbaka fisken. Annars fryser ögonen och hjälarna tar skada.
Vi satte på en ny mört och började vänta. Vi fick många flaggningar efter 5,42an men alla släppte eller hade redan släppt mörten när vi kommit fram till angeldonet. Det sista hugget innan hemfärden kom ca. 3 timmar efter 5,42an. Den var väldigt liten, ca. 1kg.
Om jag sumerar denna dag snabbt fick vi 11 flaggningar och 3 gäddor; 2,5kg, 5,42kg, ca. 1kg. Jag ger dagen en 6/10 i betyg.

Skitfiske på er;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar