tisdag 9 juni 2015

Kortpass efter borre resulterade i urlekt plussare

Jag var under helgen för ett par veckor sedan ute under en förmiddag med Oskar för att bända lite borre. Endast dagar efter den magiska turen med Manuel riktat efter gös. Vi skulle fiska i en klarvattensjö där vi visste att det fanns mycket stor abborre men som vi ännu inte lagt jättemycket tid i. Tyvärr hade en mindre tryckdipp inträffat, gått från 1030-1010 hPa, så vi visste att det fanns risk för trögt fiske. Vinden var inte heller på vår sida, vilket hindrade oss att fiska på några av våra hetaste spottar i sjön.
Vi sjösatte takbåten runt kl. 07, enligt mig minst två timmar för sent, men planen var som tidigare nämnt ett kortpass med mål att ta minst en abborre på kilot.
Vi började nöta av en nacke där vi tidigare, under de få pass på sjön, tagit mycket borre men ännu ingen över kilot. Vi började med ett par gäddor var vilket ledde till att vi testade ny spott. Vi tog ett par borrar sporadiskt efter detta, men de verkade inte vara på hugget. Trots att vi såg dem på lodet visade de inte mycket intresse till våra jiggar, vi viktade med olika tyngder, testade runt bland många modeller och storlekar. Tretum tog dock de flesta, där bland Gunkis Grubby Shad och V2 Vib fungerade riktigt bra.
Som tidigare nämnt hindrade vinden oss från att köra på våra hetaste spottar men vi nötte på. Detta gav resultat. Vi besökte återigen nacken vi inlett passet på. Efter ett par kast på läsidan om denna klipper jag en femhundring på min Grubby Shad i färgen "Hot Fire Tiger", storlek 2.4'. Avkokning snabbt och kastet efter smäller det igen strax under båten. Jag kände då direkt att en bättre tagit betet. Den stångade på bra innan den kom upp intill båten. Väl i håven insåg vi att borren vägde över kilot den hade höjden men var helt sladdrig. Fisken vägdes till 1110 gr och var 44 cm lång. Ingen jätte men alltid kul att lirka upp dem utifrån de teorier man använder och med det sega fisket vi hade. Fisket fortsatte men inga bättre landades. Endast ett par runt 500 gr samt flertalet mindre. Bild på den urlekta plussaren ser du här i inlägget.

Skitfiske!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar