torsdag 5 juni 2014

Vårens mest intressanta turer 2014!

Jag vill inleda med den minst sagt dåliga uppdatering som varit under de senaste månaderna. Jag har försökt komma ut en gång per vecka så länge skolan tillåtit. Fiske efter borre, gös och gädda har stått i fokus och här har förhållanden för stunden styrt vilken art fisket riktats mot.
Jag vill nu lyfta fram två turer som givit bra med fisk, snabb summering. Självklart har många bra fiskar kommit upp med jämna mellanrum men väljer ändå att skriva om de två turer som varit mest givande/intressanta. 

Borrefiske med Manuel och Alexander 140323
Martin- 1003gr
En helt makalös tur med galet fiske i hemmavatten. Jag mins att det var växlande molnighet med en medelvindstyrka på 3-5 m/s. Målet var kilosborrar och Manuel hade stenkoll på var dessa stod. Vi riktade fisket mot borre som stod inför lek och körde främst med jiggar från Illex samt relaxjigg.
Totalt landades fyra borrar över kilot, se bild 1-4 i inlägget.
Manuel lyckades även landa en gädda på 11090gr fördelat på 117cm på prickskytte, se bild 5. Han släppte tre gånger på fisken innan den högg. 
Martin- 1038gr
(Mellan borreställerna höll vi fem knop om någon bättre fisk skulle dyka upp på lodet, värt att släppa på). 
Jag landade även en mindre gös på 2,3 kilo, se bild 6.
Här skall tilläggas att många borrar på mellan 700-1000gr landades, samt en hel del bonusgäddor.
Manuel tappade även ett as till borre under eftermiddagen.


Martin- 1152gr, 41cmAlexander- 1320gr, 42cm och nytt PB :)
Manuel- 11090gr 117cm
Martin- 2300grFiske i Småland efter lekgädda 11-13 april med Marcus och David
Martin- 97cm
hel weekend och gäddsatsning efter lekgädda. Vi skulle bo på Marcus landställe och sjön vi skulle viska i var djup, hade enorma mängder betesfisk, även siklöja, samt var relativt ofiskad. Detta gjorde det hela mycket intressant.
Tyvärr hade vi inte väderförhållandena på vår sida under de första två dagarna då fisket las i "smålandssjön". Sista dagen la vi i skärgårdsvatten närmare Stockholm vilket vi ångrar i efterhand då denna dag hade gedigna förhållanden vilket antagligen hade givit grymt med fisk i "smålandssjön".
Martin- 5,94kg
Martin- strax över 5kg
Vi lirkade upp fyra gäddor på mellan 5-7kg men hade kontakt på betydligt bättre fisk. Det bete som fiskade bäst var en tail, Valpen, moddad med bigtail från Brunnberg- som tog tre av de fyra "bättre" landade fiskarna. Även Söderjiggen, riggad med shallowskruv fiskade bra. Nästan all fisk högg under perioder på dygnet då det blåste upp. Detta gällde förmiddag, dag1, och eftermiddag, dag2. Annars var det nästintill vindstilla samt sol och under dessa perioder var det mycket segt. Vi visste vart de stod då det endast fanns ett antal lekplatser, men som sagt, under perioder när det var sol och vindstilla ville de inte hugga. 
Bild på turens tre bästa fiskar visas i inlägget, bild 7-9.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar