måndag 3 mars 2014

Premiär på öppet- riktat på abborre, med lyckat resultat!

Med blandade känslor vill jag börja med att nämna något om den korta is säsongen som varit iår- med en is tillräckligt stark att gå på under fem veckor hann jag endast ut på 4 pass med halvbra resultat. Testade fyra nya vatten och som säkert många vet kan detta floppa eller sluta med succé, för oss det förstnämnda.
Nu till passet igår, söndag 140303
Vi var nere vid rampen strax efter kl. 05:30, tanken var att hinna ut innan solen gick upp. Vädret var gediget, mulet, dimma och regnet hängde i luften, nästintill vindstilla. Tyvärr möttes vi av 30 meter is utanför rampen. Detta stoppade inte oss, vi tog oss igenom på cirka 30 min med yxa och leka-såg. Jag klarade mig med nöd och näppe från att prulla på kuppen. Väl ute var tanken att fiska på djupkanter, djupgrynnor, undervattenåsar, platåer, etc. från 5-9 meters djup.
Första fisken kom upp efter cirka halvtimmens fiske, tyvärr en mindre gädda. Det tog inte lång tid innan Manuel krokade ytterliggare en i samma storlek. Efter detta tog jag två mindre borrar. Den femte fisken var något större, och även rätt fisk. En abborre på runt 500gr och tog på Manuels jigg.
En hel del aktivitet undre den första timmen men som sagt inget över 500gr. Första bättre Borren kom upp runt kl. 08, på 720gr. Denna stod jag för. Se bild ett. Kort därefter landade Manuel en något större, tippad på 800gr, se bild två. Vid denna tidpunkt hade vi även missat ett antal bättre fiskar. Enligt min mening hör detta till premiären då man inte riktigt jobbat upp reaktionsförmågan efter vintern med ett spö i hand, hehe.

Vi hade inte något eldorado konstant men minst två borrar på mellan 600-800gr i timmen kom upp. Manuel missade även två riktigt hårda hugg under en huggperiod runt kl. 11, troligen gös eller bättre borre.
Runt kl. 11:30 kom Victor ner för att sammansluta. Vid denna tidpunkt hade vi landat sex borrar på mellan 700-800gr där Manuel stod för fem av dessa, en av dessa bild tre.
Med tre spön i båten fortsatte vi fisket. Runt 12:30 small det på rejält på min fyratums Relax, färgen "motoroljan". Fisken stångade på bra och Manuel hojtade gädda i aktern på båten. Men när fisken närmade sig visade det sig vara en grotesk abborre. Victor var snabbt uppe med håven och landade mitt nya PB- 1363gr, en riktigt gammal krigare, se bild fyra och fem. Vid landning väsnades det på rejält av lycka- det kändes riktigt skönt att höja PB'et kan jag säga. Tidigare hade jag blygsamma 1103gr.
Abborren inledde även en bra huggperiod där många borrar på runt 500gr kom upp. Runt kl. 13:50 var det Victors tur att landa bättre fisk- 900gr, se bild sex. Efter detta var jag tvungen att röra mig då jag skulle på kalas.
Oturligt nog för Victor och Manuel började det regna och blåsa på rejält efter jag lämnat båten och med detta dog fisket något. Men de fortsatte självklart kriga på och turen avslutades med att Vicor tog en borre på 1220gr. Se bild sju. Riktigt kul!
Totalt landade vi 11 borrar på över 700gr, där två letade sig över kilosgränsen- 1220gr respektive 1363gr.

Tack för en grym tur gubbs! Snart på ett igen :)
Skitfiske på er andra så länge ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar