torsdag 28 mars 2013

Vårisen levererar! 130326

Fisket var till en början planerad på en helt annan plats men ändrades dagen innan. Detta pga vi tidigare har fått många fiskar över sju kilo på platsen denna säsong.

Jag hade inga problem att kliva upp när klockan ringde 04. Började då direkt med frulle, gröt och kaffe, Därefter skickade jag sms till övriga i gänget för att se till att de var vakna. John svarade irriterat tillbaka: "Sov för fan, du ska hämta mig om 1h 30min och du är redan vaken". Hehe sanningen var att jag inte riktigt kunde ligga och dra mig, var helt enkelt för taggad! 

Vädret såg riktigt lovande ut när jag lastade in prylarna i bilen. Prognosen lovade sol med ett par plusgrader och svag västlig vind, riktigt smutt! När bilen var packad begav jag mig mot John. Vi skulle möta Rask och Manuel på vägen.Runt 07:15 var vi ute på isen. Mörtarna som Rask hade ordnat var av riktigt bra storlek och förhoppningsvis kunde vi nu solla bort några snipor med bättre betesfisk. Redan under uppsättning kom första flagget. Detta på ett av mina spön. Dock hade jag klantat mig rejält och gjort knuten dåligt vilket resulterade i att gäddan drog fast linan i vippat. Till en början trodde jag att de kraftiga rycken var mörten och fortsatte med uppsättning av mitt tredje spö. Men när jag ställde mig upp för att titta till det igen fanns ingen vippa kvar. Jag sprang fram till hålet och såg till min förvåning att hela jävla vippan var borta samtidigt som lina sprutade från spolen. Jag gjorde ett ordentligt mothugg och fick svag respons. Efter ett par minuter fick dagens första gädda syna ovansidan. Cirka tre kilo konstaterade vi. Kort efter release flaggade ett av Rasks spön. Även denna på cirka tre kilo. 
Runt 08:30 var samtliga spön ute och kort därefter flaggade det. Nu på ett av mina spön igen. Väl framme vid hålet sprutade linan. Jag gjorde mothugg och fick denna gång betydligt bättre svar. Efter några rusningar och fina knyckar kom dagens första 5a upp. Viken låg på 6.6kg, se bild ett. 
Efter några snabba bilder fick fisken självklart gå tillbaka. Vi hann knappt sätta oss innan nästa gädda var i farten. Vi hade ett galet eldorado under morgontimmarna. 
Efter ett par gäddor på ca 2 kilo flaggade Rasks spö intill land med närliggande djup på 9 meter. Klockan var då runt 09:30. När Rask gjorde mothugg svarade gäddan med en galen rusning. Denna är stor utbrast jag. Drillningen varade i några minuter och Manuel landade fisken galant. Huvudet var groteskt, en riktig braxnacke må jag säga. Den var 109cm lång men hade ingen vidare bra ryggbrädd och även dåligt med rom i buken. Vikten låg på 8.6kg, se bild två i inlägget. 
Vi satte på ny mört och börja invänta nästa flagg. 
Efter ett par mindre fiskar flaggade ett av mina spön. Klockan var då 11:30 och flagget kom på plats där inget tidigare hade inträffat. Djupet var ca 4 meter och mörten låg strax under isen. När vi var framme vid hålet sprutade lina från spolen. Jag gjorde ett kraftigt mothugg och det tog tvärstopp. Ännu en bättre fisk... Den gjorde några rejäla knyckar och rusningar innan jag gjorde ett stadigt hjälgräpp. Det visade sig vara en vacker romfylld dam med mycket fin skärgårds teckning. Gäddans vikt låg på 8.73kg och hade en längd på 105cm. Jag höjde därmed mitt tidigare PB med 15gram, se bild tre och fyra i inlägget. Fisken simmade tillbaka bra efter varsam hantering. Denna var nu min femte gädda över 8 kilo.
Efter release var det dags för lunch. Vi riggade grillen och la fram alla delikatesser i matväg på isen. Korv i form av bratwurst, chorizo och coops egna tjockgrillkorvar, räksallad, ketchup, senap, folkisar och rostad lök. Solen stekte i fejan samtidigt som samtliga svullade korv. Dock blev detta ätande inte långvarit. Flagg inträffade men då mindre gädda i farten. 
Runt 13 bestämde sig John för att flytta majoriteten av sina spön. Men då endast ett tiotal meter från tidigare hål. Detta visade sig löna sig då, kort efter flytt, ett av hans spön flaggade. Till en början trodde John att fisken var mindre, men ju längre drillen varade desto större konstaterades fisken vara. Rask tog ett stadigt hjälgräpp och dagens nästa feta romdam var landad. Endast 100cm och 7.5kg, se bild fem. 
Efter detta dog fisket. Vi fick en hel del snipor men inget över 4 kilo. 
Vi härdade ut till kl. 18:30 innan vi började plocka ihop. 
Resultatet blev 11 gäddor över is och med fyrtopp på 8.73kg, 8.6kg, 7.5kg och 6.6kg. En fantastisk dag med bra umgänge! Skitfiske på er, och ut och fiska på de heta vårisarna NU!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar