lördag 31 mars 2012

Isfiske skärgården 120314

Isfiske skärgården 120314
Rapportern kommer inte gå in på
detalj. Jag ber om ursäkt att jag inte har rapporterat tidigare, men detta beror på att jag har haft mycket i skolan under de senaste veckorna.

Jag, Manuel, John och Robin var ute på isen runt kl. 07:30. Även denna gång närliggande plattsen vi fiskat på under den senaste turen. Dock var vädret bättre nu. Växlande molnighet och cirka 5 plusgrader hade vi under förmiddagen och dagen. Framåt kvällen kröp temperaturen ner på nollan. Isen var mycket läskig. tjockleken varierade från 4-7cm och det var lageris.
Vid uppsättningen fick vi två flaggningar, där den första kom på ett av mina spön. När jag gjorde mothugg kände jag direkt att det var storlek. Efter cirka 2 min drillning fick jag se fisken i hålet. Huvudet var groteskt. Jag var säker på att jag hade tian på, men när gäddan väl fick syna ytan visade det sig att den inte var speciellt bred över ryggen. Den var hela 111,5cm och vägde 8,58kg. Nytt Is PB för min del. Mycket kul start på dagen. Den andra flaggningen kom på Johns spö, den vägde 4,0kg. Vi hade ytterliggare flaggningar under förmiddagen men inget större. Runt kl. 11 dog fisket helt. Vi hade bara enstaka fagg fram till kl. 14:00. Vi bestämde oss då för att flytta oss för att testa grundare vatten. Eftersom gäddorna var romfylda kanske de hade börjat bege sig mot grundare vatten för att invänta leken. Efter förflyttningen och under eftermiddagen och kvällen fick vi en hel del flaggningar. Men alla gäddorna låg mellan 1-4kg. Vi hann även med en del pimpling och lyckades landa cirka 10borrar på runt 300-500gr. (Detta efter förflyttningen). Vi packade ihop runt kl. 17:30. Totalt fick vi cirka 15-20 gäddor, men de flasta låg på mellan 1-4kg. Den ända fisken av bra storlek var min gädda på 8,58kg. (Bild 4-5 i inlägget). Skitfiske på er;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar