fredag 5 september 2014

Flötestrolling i ny sjö!

I fredags invigdes flötestrollingen för säsongen. Jag, Manuel och Rask testade en ny sjö som vi har höga förväntningar på. Den är relativt ofiskad med stora djup och mycket betesfisk, där bland siklöja.
Vi körde ett eftermiddagspass från kl. 15 till mörker (kl. 20). Vädret såg lovande ut för flötestrolling- nästintill noll vind och sol. Tyvärr höll vattnet fortfarande en alldeles för hög temperatur (18 grader). Den heta perioden börjar när temperaturen går under 10-14 grader och betestimmen samlas. Dock hade betestimmen börjat klumpa sig, men stod utspritt över sjön. Vi visste då att sjön skulle leverera fisk men inte till dess fulla potential.
Väl i med flöterna tog det cirka 5 min innan första gick, och det var Manuels. Han gjorde ett kraftigt mothugg och fisken satt. Den krigade på ordentligt vilket speglade den höga temperaturen i vattnet och den så kallade klassiska sommargäddan. Tyvärr slet den sig innan den var av håvavstånd. Vikten uppskattades till någon stans mellan 5-6kg. I med flöterna igen.
Efter ytterliggare 10 min fiske gick mitt flöte. Jag väntade cirka 5 sec och drog därefter till ordentligt. Men linan gick i mothugget. Den kändes ordentligt tung- vid sådana tillfällen börjar man spekulera. Linan hade gått direkt ovan tafs.. Kunde det varit ett as som tryckt i sig hela tafsen.. Troligen, den gav nämligen stort eko på structor när vi hämtade flötet som låg och flöt vid linbrottet..
En riktigt lovande start, men efter detta dog tyvärr fisket ut.
Vid 20-tiden hade vi landat runt 5 fiskar, alla under 5kg. Detta berodde som sagt på temperaturen i vattnet. Om ett par veckor, gärna med lite kyla, kommer sjön komma igång. Vi ska på återbesök snart, och då räknas det med stor fisk i båt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar