fredag 15 november 2013

Lyckad satsning på flötestrolling 20131109

Runt klockan 18 kvällen innan turen fick jag en bild från Manuel på betesfisken vi skulle använda. Bra storlek med flera mörtar på runt 25cm. Vädret såg ut att bli gediget, högtryck, lite vind och mulet med regn hängandes i luften. Detta skulle bli en lyckad tur...

Klockan 05 ringde alarmet. Slängde i mig en stor tallrik havregrynsgröt och packade ihop prylarna. Strax innan klockan 06 stod Manuel utanför med bilen. John var redan på väg till Statoil där vi skulle mötas. Vi köpte varsin kaffe och begav oss sedan mot vattnet. Vi skulle fiska från Johns båt och på schemat stod flötestrolling. Runt 07 låg båten i vattnet och ljuset var tillräckligt för att stänga av pannlamporna. Detta var premiär för min del när det kommer till flötestrolling. Men John och Manuel har kört det en hel del och hade därför ett spö att låna ut till mig. Vi körde fyra spön. Ett varsitt med flöte och ett bottenbouncing där vi turades om huggen. Det tog inte lång tid innan vi hittade bra betesstim med en hel del fina bågar runt på frivattnet. Mitt flöte var det första som gick. Jag hade vänstersidan av båten med paravan. En mindre fisk på runt 3-4 kilo, inte i närheten av vad vi hoppats på. I med prylarna igen. Det tog inte lång tid innan nästa flöte gick, nu Manuels tur. Han fick in ett bra mothugg men fisken kändes liten. Samtidigt som detta inträffade högg det på bottenbouncing så att spöt var nära på att åka i. Manuel vart tvungen att rädda situationen genom att ta detta spö i vänsterhanden. Denna fisk var bättre. Tyvärr släppte båda i och med detta. Lite olyckligt men vi fortsatte. Nästa fisk högg på mitt flöte, en lite snipa på runt 2 kilo. Med andra ord hade vi väldigt mycket aktivitet på denna spott men endast en fisk som svarat bra. Dock ändrade nästkommande fisk inställningen helt. Flöterna låg då cirka 200 meter från land där djupet var 10 meter och mörten låg på tre. Klockan stod då på strax innan 9. Flötet gick på mitt lånade spö men kom snabbt upp igen. Manuel räckte mig spöt och jag stod väntandes på att flötet skulle gå igen. När det väl gjorde det väntade jag en stund med efterföljande kraftigt mothugg. Fisken satt och den kände riktigt bra. Drillen varade länge, cirka 7-10 minuter, innan John säkert håvade praktgäddan. Se bilder i inlägget. Fisken vägde hela 10.36 kilo fördelat på 115 centimeter med en omkrets på 52 centimeter. Lyckan var obeskrivlig. Nytt PB och andra fisken över tio på en månad. Manuel var snabbt uppe med kameran och fångade nästan hela drillen, se filmen på Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=9c4UJoVwNQo
Kroken satt perfekt i yttre skinnfliken och fisken simmade tillbaka så fort den kom i vattnet. En riktigt lyckad C&R. Till en början fattade vi inte riktigt vad som hänt, men efter en stund sjönk händelsen in. En tia då vi verkligen satsar på det kändes mycket bra. Vi förflyttade oss efter releasen för att testa andra platser där betesfisk ofta samlades på hösten. Vi hittade en hel del fina betesstim där pretatorfiskar stod mosade runt, men de klippte inte vår mört.
Vi hade cirka 3 flöten som gått fram till klockan 15, men inget som satte sig vid mothugget. Vi begav oss då tillbaka till platsen där vi tagit tian några timmar tidigare. Tyvärr landade vi bara ytterligare en snipa på runt kilot. Jag hann även på vägen hem tappa en fisk i drillen som kändes ok. 
En seg eftermiddag men inget som påverkade humöret som tian bidragit till. Tack för en supertur, Manuel och John. Imorgon, lördag, drar vi ut och bänder igen! Skitfiske på er andra.

10.36kg 115cm 52cmO
10.36kg 115cm 52cmO

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar