onsdag 19 juni 2013

Första göspasset 2013 slutade med lyckat resultat :-)

Passet låg på hemligt gösvatten. Vi, jag och Oskar, hade planerat att köra från runt kl. 15 på lördagen till runt 12 på söndagen. Jag har totalt besökt platsen 4-5 gånger men detta var första gången för i år. Tidigare har resultatet sett mycket lovande ut. Bland annat landade jag nytt gös PB förra sommaren på 5.350kg.
Vi började lasta och packa prylar redan runt 12 på lördagen. Mycket skulle ordnas. Fiskeutrustningen skulle riggas, båten upp på biltaket, motor hämtas och mycket mer.
Vi var nere vid vattnet runt kl. 15 som planerat och började då direkt med fiske efter betesfisk. Till en början gick det segt, då min teknik med kastnät inte var på topp. Men när kasten satt tog det inte lång tid innan två hinkar var fyllda med totalt ca 100 löjor. Klockan var då runt 17 och vi begav oss till platsen där vi skulle fiska. Vi körde med två metspön var samtidigt som vi dängde jigg, mestadels relexjigg. Vädret kanske inte var optimalt för mete då det blåste ca 7-9 m/s. Dock lyste solen och vi hade en temp på ca 20 grader. Det tog inte lång tid innan första flötet gick, då ett av mina. Men när fisken väl var vid båten var det gädda. Fan, detta var inget bra tecken då fisket efter gös brukar gå segt om platsen innehåller mycket gädda (erfarenhet från tidigare besök).

Men någon timme senare efter några tappade fiskar på jigg samt ett par gäddor upp i båten kom första gösen upp. Detta på ett av mina flöten. Oskar trodde knappt sina ögon när gösen närmade sig båten då detta var hans första besök. När jag tog tag i gösen sa jag direkt, "normalgös på ingång" (normal storlek på platsen). Oskar något förvirrad svarade med, "Hyfsad normalgös...". Vågen visade 3.85kg, se bild ett i inlägget. Efter release fortsatte vi fiska. Dock fick vi gå ned på ett mete var samtidigt som vi jiggad. Vinden stoppade oss nämligen från att köra med två var. Gösen var dock inte speciellt aktiv samtidigt som gäddan högg ordentligt.
Runt kl. 00 bestämde vi oss för att lägga ankar en bit längre ut, närmare en djupkant, för att under ett par timmar ligga stationärt med ett flöte var och kanske få sova ett par timmar för att orka med morgonen.
Runt kl. 01:30 började sliren tjuta från Oskars rulle. Oskar som då låg och halvsov flög upp och gjorde ett ordentligt mothugg. Efter några brutala knyckar gick linan av. Ovan flourcarbontaffsen (40cm). Antagligen större gädda i farten. Oskar kastade då ut sitt andra metspö och efter ett par minuter gick även det. Denna gång satt fisken bättre och efter ett par minuters drill fick Oskars första gös för turen syna insidan av båten. 3.57kg och nytt PB var ett faktum. Se bild två i inlägget. Kort därefter gick mitt flöte, vi snackar om ett par minuter efter releasen av Oskars gös, denna gång även gös. Efter ett par minuters drill landade jag den, 3.37kg, se bild tre. Vi fortsatte fiska fram till runt 05 då vi vart tvungna att avsluta pga ett brutalt åskväder drog in med galet regn. Jag tillägger att det som hände Oskar, att linan gick av strax ovanför flourcarbontaffsen, inträffade totalt tre gånger under turen. Antagligen simmade stor gädda runt på platsen. Jag lyckades landa ytterliggare en mindre gös på jigg strax innan vi vart tvungna att åka hem. Totalt landade vi 6 gäddor med tre på runt 5kg. Största på 5.1kg tagen av mig, se bild fyra. Vi landade även 4 gösar, 1.5kg, 3.37kg, 3.57kg och 3.85kg samt en mindre borre. Bild fem till sju, gös 1.5kg, gädda ca 5kg, gädda ca 5kg.
Skitfiske på er!;)

4 kommentarer:

 1. Kalashärliga fiskar. Men snälla, fota inte med bakrunden eller blurra bilderna i Photoshop annars är mitt och andras ställe inte så särskilt hemligt längre.

  SvaraRadera
 2. Bäste kund,
  Vi erbjuder privata, kommersiella och personliga lån till mycket låg årlig
  räntorna så låga som 3% withing ett 1 år till 30 år
  Återbetalning varaktighet period till någon del av världen. Vi ger lån
  i intervallet från $ 10,000 till $ 10,000,000,00 USD eller usd.Our lån
  väl försäkrad för maximal säkerhet är vår prioritet är du med sömnlösa
  nätterna oroande hur man får en legit lån långivare? Är du bita på
  naglar till snabb? Istället, slå dig själv, kan du ringa
  värd nu tillämpa nu, för kredit specialister hjälpa Stoppa Bad Credit
  Historia, till en win-win-lösning som är vårt uppdrag. intresserade personer
  ska fylla i anmälningsblanketten.

  Lån Ansökningsblankett Fyll och retur.

  (1) Förnamn ::::::::::::
  (2) Efternamn :::::::::::::
  (3) Sex :::::::::::::::
  (4) Ålder ::::::::::::::
  (5) Statligt ::::::::::::
  (6) Land ::::::::::
  (7) Hus Adress ::::::::
  (8) Kontorsadress ::::::
  (10) Belopp som krävs :::::::
  (11) syftet med lånet ::::
  (12) Har du ansökt innan? ::
  (13) Varaktighet ::::::::::::
  (14) Religion ::::::::::::
  (15) Telefonnummer + :::::::::
  (16) Mobilnummer + ::::::::
  (17) Yrke :::::::
  (18) månadsinkomst ::::::
  Jag kommer att behöva dem för att starta med lånet bearbetning och kommer att skicka dig
  de lånevillkoren och så snart du har möjlighet att fylla och
  skicka formuläret.
  Jag väntar att höra från dig snart att bevilja lånet upphandlingar.

  Vänliga hälsningar,
  David Carlson

  Email: calsonfinance@yahoo.com

  SvaraRadera
 3. Tjena!
  Kul blogg och riktigt fina fiskar ni drar upp. Grymt bra och viktigt att ni är tydliga med att CR är rätt sätt att fiska. Förstår till 100 % att ni vill hålla era hemliga ställen hemliga, men har du/ni något annat tips för Gösfiske på värmdö runt bullandö/djuröbron/strömma-hållet? Jag har fiskat här i 20 år utan att få upp en enda gös.. Throw me a bone! :-) Är livebait det sättet ni föredrar och är det uteslutande nattfiske som gäller? Tack på förhand!
  N

  SvaraRadera